16 Ağustos 2012 Perşembe

saray limonatası..

merhabalar :)
ımmm şimdi fotoğrafı görünce canım çekti..ferah ferah buz gibi..
neden saray limonatası ne farkı var diyeceksiniz,bence bir farkı yok ama yeni evlendiğimde 'osmanlı yemekleri kursu'na gitmiştim onun için saray limonatası :)
kesinlikle tavsiye ederim sahurda bile çok iyi oluyor..imrendirmek gibi olmasın hakkınızı helal edin..
saray limonatası
4 tane limon
4 su bardağı su
6-7 kaşık şeker
2-3 dal taze nane

limon kabuklarını rendeliyoruz(limon kabuklarıyla nane yapraklarını havanda döversek daha lezzetli oluyormuş.benim havanım olmadığı için ben kabukları rendeledikten sonra nane yapraklarıyla beraber bıçakla iyice karışana kadar kıyıyorum)
üzerine limon suyu,şeker ve suyuda ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.bu şekilde biraz bekletiyorum ben tatlar iyice özleşsin diye fakat fazla bekletince limon kabuğu acılaştırıyor tadını.
daha sonra ince süzgeç,tülbent vs .. birşeyden süzüyoruz.şişeye doldurduktan sonra içine bir kaç yaprak nane atıyoruz..bekledikçe nanenin hoş bir tat verdiğini hissedeceksiniz..

ferah tatlar sevenlere tavsiye ederim,afiyet olsun :)
                                                      hayırlı sahurlar..

8 yorum:

  1. Osmanlı yemekleri kursu....Sanırım hayatta en son gideceğim kurs yemek kursudur:)
    Yemek yapmaktan nefret eden birinin çoğunlukla yemek paylaşımı yapan bir blogger olması ne acayip değil mi:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa çok ilginç yemek paylaşımlarını merakla takip ediyorum :) bende aksine çok severim yemek yapmayı :)

      Sil
  2. ben şanslıyım.) en azından sahibinden deniyecegim:))

    YanıtlaSil
  3. daha 2 saat var iftara..off yapılır mı bu bana:P

    YanıtlaSil