Dün ilk defa ekmek kadayıfı yaptım :) sevenlere tavsiye ederim..ekmek kadayıfının hamuru hazır olarak satılıyor.Öncelikle bu hamuru ılık suyla ıslatıp üzerini kapatıp 5-10 dakika bekletiyoruz.
Şerbeti için;öncelikle 1 bardak şekeri karamelize ediyoruz.üzerine 5 bardak su ekliyoruz.suyu ekleyince şeker kalıp gibi olacak korkmaya gerek yok su kaynadıkça şeker eriyor.su kaynayıp şeker eriyince üzerine 3 bardak daha şeker ilave edip şeker eriyinceye kadar kaynatıyoruz.ıslattığımız kadayıfı büyük ve derin bir tepsiye alıyoruz(kadayıfın büyüklüğüne göre ben küçük boyunu kullandım).hazırladığımız şerbeti kepçeyle kadayıfın her yerine yediriyoruz(ocak acık olacak)şerbet bitene kadar tepsideki şerbeti kadayıfın üzerine gezdiriyoruz
şerbeti iyice çektikten sonra üzerini başka bir tepsiyle kapatıyoruz.
Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapıyoruz..ben kaymak yerine dr oetker in kaymak tadında krem şantisini kullandım.Krem şantiyi yaptıktan sonra buzdolabı poşetine yayıp rulo yapıp dondurdum.
Yapması değil ama yaptıktan sonrası biraz zahmetli sürekli kaynadığı için her yer şerbet oluyor ama sonucu çok tatlı AFİYET OLSUN :)
Hımm değişik bir tatlı hiç yemedim ama merak ettim bak şimdi adını:)ellerine sağlık.Afiyet olsun..
YanıtlaSileğer tatlı seviyorsan kesinlikle tavsiye ederim :)
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilyedik, beyendik.. bundan sonra ekmek kadayıfı bizden sorulur melekim:))
YanıtlaSilaman efendim ne demek afiyet bal şeker olsun :)
YanıtlaSilekmek kadayıfının hamurunu nereden temin ettiniz. ben ankarada hiç bir büyük marketde bulamadım
YanıtlaSilben izmitteyim..yufkacılara bakın..ben yufka satan bi dükkandan almıştım..
YanıtlaSil