14 Mayıs 2012 Pazartesi

ekmek kadayıfı..

Dün ilk defa ekmek kadayıfı yaptım :) sevenlere tavsiye ederim..ekmek kadayıfının hamuru hazır olarak satılıyor.Öncelikle bu hamuru ılık suyla ıslatıp üzerini kapatıp 5-10 dakika bekletiyoruz.
 Şerbeti için;öncelikle 1 bardak şekeri karamelize ediyoruz.üzerine 5 bardak su ekliyoruz.suyu ekleyince şeker kalıp gibi olacak korkmaya gerek yok  su kaynadıkça şeker eriyor.su kaynayıp şeker eriyince üzerine 3 bardak daha şeker ilave edip şeker eriyinceye kadar kaynatıyoruz.ıslattığımız kadayıfı büyük ve derin bir tepsiye alıyoruz(kadayıfın büyüklüğüne göre ben küçük boyunu kullandım).hazırladığımız şerbeti kepçeyle kadayıfın her yerine yediriyoruz(ocak acık olacak)şerbet bitene kadar tepsideki  şerbeti kadayıfın üzerine gezdiriyoruz


şerbeti iyice çektikten sonra üzerini başka bir tepsiyle kapatıyoruz.
Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapıyoruz..ben kaymak yerine dr oetker in kaymak tadında krem şantisini kullandım.Krem şantiyi yaptıktan sonra buzdolabı poşetine yayıp rulo yapıp dondurdum.


Yapması değil ama yaptıktan sonrası biraz zahmetli sürekli kaynadığı için her yer şerbet oluyor ama sonucu çok tatlı AFİYET OLSUN :)

7 yorum:

  1. Hımm değişik bir tatlı hiç yemedim ama merak ettim bak şimdi adını:)ellerine sağlık.Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. eğer tatlı seviyorsan kesinlikle tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. yedik, beyendik.. bundan sonra ekmek kadayıfı bizden sorulur melekim:))

    YanıtlaSil
  5. aman efendim ne demek afiyet bal şeker olsun :)

    YanıtlaSil
  6. ekmek kadayıfının hamurunu nereden temin ettiniz. ben ankarada hiç bir büyük marketde bulamadım

    YanıtlaSil
  7. ben izmitteyim..yufkacılara bakın..ben yufka satan bi dükkandan almıştım..

    YanıtlaSil